flöde
flödar
forsar
flyter
framkallar stress
 
Denna dag, denna obotligt deprimerande och kyliga torsdag, fick vi tillbringa i våra huvuden. Jag kanske borde skattat mig lycklig, man brukar ju säga att kreativitet och skapande allt som oftast gror i en ledsen människa. Vi hade en timma på oss att, utefter en dikt, gå lös på våra enorma pappersark.
 
frysa, frös, frusit
 
Efter en liten kort paus gick vi igång igen, ny dikt och en ny timma. Nu skulle vi förhålla oss till både dikten och vårat tidigare ritade underverk, nu även med färg.
 
flöde, flanell, flens
 
Dagen fortskred med dans och filmvisning. De tunga stegen lättade en aning och synen av kursare som intensivt dansade till Beyoncé var det bästa som kunde hända. Med svettiga armhålor och andnöd, pallrade vi oss upp för att bygga. Bygga ganska stort. Bygga med våra tidigare alster i bakhuvudet.
 
Ilska, irritation, frustration, förbannelse...flöde? Saxen var seg, jag var seg, pappret för hårt. Jag svor och gnällde, slet och svor lite till. Det lilla landskapet blev gjort och efter en dryg timma stod jag där, utan känsel i händerna och med detta monstruösa bygge till landskap framför mig. Jag försökte febrilt hitta tillbaka till det goda humöret genom att tänka "Det är bra att testa nya saker, bra att utmana sig själv! Det här kan jag ha nytt av, visst va det lite spännande ändå!" men det var lönlöst.
 
Så var det bara ut i kylan med det nybyggda underverket. Fyra bilder skulle tas, och det gick ju an, tillslut.
 
fundament
fallenhet
 flanera
fatal
 
Flöde, förblöda, förflutet, författa, förbannade torsdag.